باتری های غیر قابل شارژ
کاربرد این باتری ها در ساعت ها ، چراغ ها ، ریموت ها ، کنترل ها ، لامپ ها ، چراغ قوه ها ، اسباب بازی ها و ... می باشد این نوع باتری ها بعد استفاده و تمام شدن انرژیشان ، باید دور انداخته شوند و دیگر قابل استفاده نیستند این باتری ها برق ، دی سی یا مستقیم تولید می کنند و قیمت آنها در مقایسه با باتری های شارژی کمتر می باشد این باتری ها از یک یا بیشتر از یک سلول الکترو شیمیایی ساخته می شوند و دارای یک قطب مثبت و یک قطب منفی می باشند ، هنگام اتصال باتری به مصرف کننده ، باید به قطب های مثبت و منفی باتری و دستگاه مورد نظر توجه کرد و قطب مثبت باتری به قطب مثبت دستگاه مصرف کننده وصل شود و قطب منفی هم به همین ترتیب باید به منفی دستگاه وصل شود کاربرد زیاد باتری های غیر شارژی در دنیا باعث پیشرفت روز به روز تولیدات آنها در دنیاست و از این رو بازار آن در حال گسترش بوده و هر ساله سهم زیادی از بازار دنیا ، به باتری اختصاص دارد و در حال افزایش نیز می باشد.
توان باتری های غیر شارژی
حداکثر جریانی که از باتری برحسب آمپر به مصرف کننده می رسد ضربدر ولتاژ باتری برحسب ولت می شود حداکثر توانی که باتری می تواند به مصرف کننده تحویل دهد میزان توان مصرفی دستگاه های کم مصرف ، مثل ساعت کوچک چندین میلی وات بوده و این توان در دستگاه های پر مصرف مثل موتورهای صنعتی به چندین هزار وات می رسد ، که فراهم کردن توان های بالا ، باتری هایی با تعداد و قیمت بالا نیاز دارد.
خطر منفجر شدن باتری
از مهمترین دلایل انفجار باتری ها می توان گفت طریقه نادرست استفاده از باتری یا ایراد در ساخت باتری می باشد که از جمله دلایل نادرست استفاده کردن از باتری اقدام به شارژ باتری های غیر قابل شارژ می باشد.
زباله های سمی باتری
برای کم کردن ضایعات باتری می توان از باتری های شارژی و یا باتری های ، با عمر زیاد استفاده کرد که با این راهکار ها می توان ضایعات کمتری به طبیعت وارد کرد ، زباله باتری را نباید با زباله های دیگر مخلوط کنیم و باید بصورت جدا مدیریت شود تا مواد سمی باتری ها از طریق خاک و سپس مواد غذایی به بدن انسان وارد نشود.
سری کردن باتری ها
سری کردن باتری های غیر شارژی برای افزایش ولتاژ می باشد که در شرایط خاص ، از این روش استفاده می کنیم تا ولتاژ لازم را برای راه اندازی مصرف کننده تامین کنیم.
موازی کردن باتری ها
موازی کردن باتری های غیر شارژی را برای افزایش جریان خروجی ، جهت راه اندازی مصرف کننده در حالت های خاص کاربرد دارد.
انواع باتری های پر کاربرد ، غیر شارژی در زیر آمده است :
باتری های نوع بزرگ یا دی
قطر این باتری 33.2 میلیمتر و طول آن 61.5 میلیمتر است ولتاژ آن 1.5 ولت می باشد.
باتری های نوع متوسط یا سی
قطر این باتری 26.2 میلیمتر و طول آن 50 میلیمتر است ولتاژ دو سر آن 1.5 ولت است.
باتری های نوع قلمی یا ای ای
قطر این باتری 14.5 میلیمتر و طول آن 50.5 میلیمتر است خروجی آن 1.5 ولت برای اتصال به مصرف کننده است.
باتری های نوع نیم قلمی یا ای ای ای
قطر این باتری 10.5 میلیمتر و طول آن 44.5 میلیمتر است ولتاژ آن مانند باتری قلمی 1.5 ولت است.
باتری های نوع ای ای ای ای
قطر این باتری 8.3 میلیمتر و طول آن 42.5 میلیمتر است
باتری های نوع دکمه ای یا سکه ای
ولتاژ خروجی این باتری ها 3 ولت و 1.5 ولت و ... می باشد.
باتری های نوع ریموتی ای 27
ولتاژ این نوع باتری 12 ولت می باشد.
باتری های نوع ریموتی ای 23
ولتاژ باتری های ای23 ریموتی 12 ولت می باشد.
باتری نوع کتابی یا 9 ولت
ارتفاع این باتری 48.5 میلیمتر، طول آن 26.5 میلیمتر و عرض آن 17.5 میلیمتر است